Tips and Tricks

    Pentru că noi toți avem un simț al autoconservării și căutăm continuu soluții la problemele noastră, împărtășesc cu voi câteva din exercițiile pe care le folosesc în consiliere/terapie dar și în viața personală. Sunt exerciții rapide dar uneori foarte profunde. Dacă intenționezi să le urmezi, te rog nu le trata superficial pentru că ție iți răspunzi, nimănui altcuiva. Dacă este prea dureros sau greu și ai nevoie de un însoțitor în călătoria ta spre autocunoaștere îți stau la dispoziție cu tehnici și exerciții mai profunde..

          Este bine să știi care sunt reacțiile comune la traumă pentru a nu crede că ai o mulțime de probleme (nu poți dormi, te îndoiești de tine, ești supărat, etc.) când de fapt ele pot fi reacții la același eveniment.

Iată câteva din reacțiile comune:

De cele mai multe ori pauza înseamnă să mănânci, să te uiți pe telefon, TV, etc., dar fără să ne dăm seama adăugăm alte activități de procesat pentru mintea noastră. Iată câteva sugestii despre cum poți reduce numărul de stimuli și cum poți lăsa mintea să se odihnească...

Atunci când suntem anxioși gândurile noastre se îndreaptă mai degrabă spre pericol. Devenim iraționali într-un mod inconștient ceea ce duce la accentuarea stării de anxietate. Iată câteva afirmații ce iți pot fi de folos atunci când ești anxios…

Cât de dificil sau ușor este să petreci timp în compania ta? Reușești să stai tu cu tine fără a simți nevoia de a te uita pe telefon sau să citești o carte sau să dai drumul la TV?…

În timpul atacului de panică sau a unei stări de anxietate puternice mintea noastră rămâne blocată cu gândul la pericol. Realitatea nu mai este percepută corect și devenim din ce în ce mai neliniștiți…

Călătorește în profunzimea ta

„Să te iubești pe tine însuți este primul secret al fericirii”
Robert Morely