De ce să te cunoști?

„Nevoile oamenilor sunt o sursă puternică de explicație a comportamentului uman și a interacțiunii sociale. Toți indivizii au nevoi pe care încearcă să le satisfacă conștient sau inconștient”

Cunoaște-te, cunoaște-te pe tine însuți și fii tu însuți.

Oprește-te pentru o clipă.
Inspiră adânc, acum expiră încet.
Pauză.
Inspiră adânc, acum expiră încet.
Pauză.
Fii atent în jurul tău, în camera în care ești. Observi ceva ce nu ai observat până acum? Concentrează-te asupra zgomotelor ambientale din jurul tău. Există zgomote ce îți atrag atenția?
Acum repetă.
Respiră adânc, acum expiră.
Pauză.
Începe să privești în interior, simți bătăile inimii? Simte respirația pe măsură ce îți umple plămânii, cum îți inundă corpul și cum îl părăsește. Fii prezent. Fii tu.

Ia-ți un moment să te regăsești. Ia-ți puțin timp să te cunoști pe tine însuți și cine ești cu adevărat. Fiind prezent acum! Asta ne permite să ignorăm tot ce este în afara noastră. Ne debarasăm de trecut, nu mai privim în viitor și ne deconectăm de lumea exterioară și de societatea care ne afectează ființa.

Cunoaște-te, cunoaște-te pe tine însuți și fii tu însuți.
Dar ce anume înseamnă asta? Este o postare cliché de Instagram sau Facebook? Voi spune ce nu este, să te cunoști, nu este o consecință a unor forțe, acțiuni, ființe sau persoane exterioare. Nu există nimic în afară de cine ești iar asta este cheia pentru ceea ce se află în interior.

Cunoscându-te porți cea mai puternică armă din arsenal!

Grecii antice au călătorit la Oracolul din Delphi pentru a căuta înțelepciune și cunoștințe. Înainte de a intra în Oracol, acolo deasupra intrării, a fost scris  „gnōthi seauton” sau tradus „Cunoaște-te pe tine însuți”. Această vorbă a fost plasată în mod intenționat deasupra oracolului deoarece cei care caută înțelepciunea trebuie să știe mai întâi cine sunt, înainte de a obține orice înțelepciune și iluminare din partea forțelor exterioare.

Dacă te cunoști, vei înțelege că tot ceea ce ai nevoie este în interiorul tău. Toată puterea din lume se află în interiorul fiecăruia dintre noi. Este adânc înăuntru, așteptând să fie descoperită.

Cei care știu cu adevărat cine sunt ei nu au avut întotdeauna cea mai ușoară cale sau călătorie spre auto-cunoaștere. S-au luptat cu societatea, cu imaginea și rolul prestabilit. Au avut bătălii cu emoțiile lor, au dus război cu nesiguranța lor, o victorie adesea greu câștigată.

Cabinet de psihologie Bianca Adascalitei

Nu ne cunoaștem doar prin a fi născuți. Nașterea este un dar care nu ne este cunoscut, cel puțin până când avem suficientă conștiință de sine pentru a realiza binecuvântarea a ceea ce înseamnă a fi în viață. Cu toate acestea, doar fiind în viață aceasta este incomplet dacă nu găsești niciodată motivul de ce. De ce ești cine ești tu, ce înseamnă să fii tu?

        „Poate că nu este așa înțelept să căutați semnale din univers. Poate că nu avem nevoie de univers pentru a ne spune ce vrem cu adevărat. Poate că deja știm asta, adânc în noi „.

Hai să fim cei care suntem cu adevărat. Este nevoie de o auto-reflecție continuă pentru a cunoaște cine ești. Dacă ești ca mine, această auto-reflecție este deseori involuntară și începe să se forțeze de cele mai adânci crăpături ale ființei interne. Dar este și un semn al puterii tale interne.
Când te cunoști, vei realiza acest lucru, că viața este atât de simplă și că tu îți poți controla propriul destin.

       Când ajungem să ne cunoaștem, ajungem să cunoaștem lumea. Începem să vedem alți oameni ca frații și surorile noastre. Începem să vedem viața în felul în care este, că suntem cu toții cu adevărat conectați și ființe infinite.