Terapia online și beneficiile ei

Nu distanța separă oamenii, ci lipsa de comunicare!

Ce trebuie să știi despre terapia ONLINE

Este o alternativă a ședințelor din cabinet. Comunicarea se face prin intermediul video-conferințelor prin aplicația Skype. Acest gen de terapie nu înlocuiește contactul uman direct și nemediat pe care îl oferă psihoterapia față în față din cabinet dar s-a dovedit că este totuși eficientă. 

Terapia Online reprezintă o alternativă sănătoasă pentru persoanele ce nu se pot deplasa la cabinet (cei care au suferit accidente, sufera de boli sau au diverse fobii) dar și pentru persoanele ce nu sunt în țară și doresc să discute cu un terapeut în limba natală. 

Confidențialitatea este asigurată chiar și în cazul terapiei ONLINE iar ședințele nu sunt înregistrate. 

Cabinet de psihologie Bianca Adascalitei

    Unul dintre cele mai mari avantaje ale terapiei Online este accesibilitatea. Poți discuta cu un terapeut de oriunde te-ai afla. Sunt multe situații în care clientul apelează la o terapie tradițională dar pentru că este plecat o perioadă poate continua ședințele ONLINE pentru a nu întrerupe procesul. La fel cum poți începe o terapie ONLINE și ulterior să o continui în mod tradițional în cabinet.

           Nu este nevoie să te deplasezi la cabinetul terapeutului salvându-ți timp cu drumul dar nici nu ești expus în cazul în care nu vreai să se afle că apelezi la un terapeut.