Când apelăm la consiliera psihologică?

Suntem modelați de gândurile noastre! Suntem ceea ce gândim!

Ce este consilierea psihologică?

     Consilierea psihologică, spre deosebire de psihoterapie nu implică schimbări profunde la nivelul personalității ci mai degrabă la nivelul resurselor și modul de gestionare a lor. Te ajuta să iți descoperi sau dezvolți abilitați de a face față situațiilor dificile sau stresante din viața ta. Poți apela la consiliere psihologică atunci când simți că nu mai ai resursele și energia de a face față problemelor apărute în viața ta.

Cabinet de psihologie Bianca Adascalitei

În cadrul consilierii psihologice:

-Vei învăța cum să ajungi la o congruență între gânduri, emoții și comportamente adică ceea ce gândești simți și faci.

-Vei afla cum să te accepți  așa cum ești, conștientizându-ți capacitățile și potențialul, dar și limitele, incapacitățile, inabilitățile (punctele slabe).

-Vei descoperi cum sa te simți bine cu tine însuti, cum să fii mai încrezător în propriile forțe, cum să privești viața cu mai mult optimism, să crezi în propria capacitate de schimbare și adaptare

−Cum să abordezi cu luciditate problemele emoționale, fie ele neplăcute sau chiar dureroase, și să fii capabil să depășești momentele și stările de disconfort și / sau de criză;

-Să îți asumi responsabilitatea pentru propriile acțiuni, comportamente, moduri de a gândi.

-Să adopți un stil de viață sănătos care să iți asigure confortul psihic și starea de funcționare optimă

Este important să știi că terapeutul îți poate oferi direcții, te poate ajuta să îți cunoști resursele necesare schimbărilor pe care dorești să le faci în viața ta, nefiind în măsura de a da sfaturi sau de a-ți impune ce este nevoie să faci.


Programează prima ședință


ÎNAPOI